Ще перед приготуванням можна замаринувати жорсткий шматок м’яса: зроби в м’ясі надрізи і, обклавши його нарізаною цибулею, постав у холодильник на кілька годин. Як маринад також підійде гірчиця – вона розпушує волокна. Такого замочування достатньо на 30 хвилин, потім м’ясо потрібно промити водою і почати готувати.
Для того щоб м’ясо було м’яким і соковитим, рекомендуємо експериментувати з різними маринадами. Баранина дуже любить маринади. Маринувати свіже молоде м’ясо потрібно не менше години. М’ясо старіше – від 10 до 12 годин.
У каструлі закип’ятіть воду і занурте туди баранину. Рідина має бути на кілька сантиметрів вищою за рівень м’яса. Можна також додати улюблені спеції, цілу очищену цибулину і моркву. Посоліть, зменшіть вогонь до середнього, накрийте каструлю кришкою і варіть 30 хвилин.
Баранина і ягнятина – м’ясо однієї і тієї ж тварини – барана (вівці), відмінність лише у віці цієї тварини. Ягнятиною називають м’ясо вівці віком до 1 року. Баранина – м’ясо більш “дорослих” тварин.