Раціон має бути збалансований і містити білкову їжу, рибу, злаки, фрукти й овочі. ☰ Легкий курячий бульйон – ідеальна їжа для збільшення числа лейкоцитів. У разі їх зниження рекомендується вживати також кисломолочні продукти і червоні сорти риб. У раціоні бажано мати креветки, морську капусту, мідії.May 26, 2021
Зазвичай лейкопенія розвивається через кілька днів після початку протипухлинної терапії – найчастіше через тиждень. Знижений рівень лейкоцитів зберігається протягом 1-2 тижнів після завершення лікування, а потім починає повертатися до норми.
Зниження лейкоцитів може відмічатися за таких хвороб і станів: Захворювання кісткового мозку і клітин крові – мієлофіброз, апластична анемія, гіперспленізм, мієлодиспластичні синдроми, мієлопроліферативний синдром.
Лейкоцити – це захисні клітини крові, які є невід’ємною частиною імунітету. “Знищують” чужорідні елементи, виробляють БАВ, беруть участь у запальних процесах. – Тому дисбаланс лейкоцитів призводить до зниження захисних сил організму, тим самим підвищуючи його вразливість до різного роду інфекцій.