Сік з його плодів використовують у виробництві вин і безалкогольних напоїв, у приготуванні варення, сиропів. Він має жаговтамувальні властивості, його додають у прохолодні напої, фруктове морозиво, киселі. М’якоть ягід лимонника використовують як начинку для цукерок.
Рецепти приготування ягід лимонника Приймати по 35-30 крапель перед їдою. Для відвару з подрібнені плоди (20 г) треба залити окропом (300-500 мл) і прокип’ятити протягом 20 хвилин. Випивати по столовій ложці 3 рази на день. Щоб зробити порошок, ягоди перемелюють у кавомолці та приймають до їди по півграма.
З ягід лимонника варять варення, готують джем, соус, желе, начинку для цукерок, безалкогольні напої, настоянку. до звичайного чаю для підняття тонусу. відвар – по 1 столовій ложці 2 рази на день.