Що шкідливіше цукерки чи варення?

На думку дієтологів, варення є одними з найшкідливіших ласощів, на відміну від гіркого шоколаду, який перебуває на першому місці серед корисних для здоров’я солодощів. Вся справа у вмісті цукру. Варення більше ніж наполовину складається з цієї “солодкої отрути”. Тоді як у шоколаді його всього від 25 до 40 %.

Основна шкода варення для організму полягає в підвищеному вмісті цукру. Цей інгредієнт належить до швидких вуглеводів, тому призводить до появи зайвих кілограмів. У разі надмірного споживання він чинить руйнівний вплив на зубну емаль і провокує розвиток карієсу.

Горіхи, сухофрукти, зефір, мармелад, варення, пастила і гіркий шоколад.

Related Post