М’ясо скумбрії цінується через свою жирність і насичений смак. Її м’ясо має кремово-рожевий колір, тоді як у макрелі воно досить сухе і має менш привабливий сірий відтінок. Відрізнити м’ясо макрелі можна – воно жорсткіше, ніж у скумбрії, під час термічної обробки швидко стає сухим.
Чим відрізняється “північна” і “південна” скумбрія: Основну їжу складають дрібні риби і планктон. М’ясо “північної” скумбрії ніжне, смачне. Варене і смажене м’ясо має сухувату консистенцію.
Колір м’яса – у макрелі воно не червоне, а сіре. М’ясо макрелі містить менше жиру і після приготування виходить грубішим і сухішим, ніж скумбрія. Черевце у скумбрії сріблясте, а у макрелі сіре або жовте з цятками і смугами.