Калорійність шампанського брют зазвичай становить 128 кКал, міцність – 12%. Просекко – це ігристе вино, яке виробляють у регіоні Венето (Італія), у районі міста Тревізо, за 24 км на північ від Венеції.
У перекладі з французької брют означає сухий, натуральний, що не піддавався обробці. Це слово використовується для позначення вин із вмістом цукру не більше 12 грамів на літр. Своєю чергою, сухе шампанське категорії екстра драй (Extra Dry) може містити від 12 до 20 грамів цукру на літр вина.
ultra brut Найсухіше, зроблене без дозажу, називається brut nature (або ultra brut, або brut zero). Таке шампанське – рідкість, оскільки для його виробництва необхідні виноматеріали дуже високої якості. За ним іде extra brut, теж досить рідкісне вино.