Гашингом називають ефект пінного фонтанування, який відбувається через перенасиченість пива вуглекислотою. Призводить до такої реакції або доброджування готового продукту в банці або пляшці, або від самого початку занадто високий вміст CO2.Jul 29, 2021
У більшості випадків процес природної карбонізації в домашніх умовах займає від 7 до 14 днів. Після цього пляшки можна відкривати, розливати напій по кухлях і насолоджуватися. Щоправда, можливі проблеми: відкриваєш пляшку – а пиво видихнулося.
Відсутність піни може бути ознакою слабкої газації пива, яку виробник задумав навмисно – тоді це вже не дефект, а технологічний прийом. До слабогазованих сортів відносять, наприклад, каскові – традиційне британське пиво, яке витримують у дубових бочках.
Під дозріванням пива розуміють округлення та облагороджування його смаку, поліпшення аромату, а також підвищення засвоюваності організмом. Ці явища пояснюються як хімічними, так і механічними процесами.