Що таке молоко в оселедця?

Моло́ки, моло́ка – чоловічі насіннєві залози, а також сперма в риб. Зрілі молоки мають молочно-білий колір, звідки й походить їхня назва. У риб із внутрішнім осіменінням сперматозоїди об’єднані в агрегати – сперматофори та спермоцейгми.

Молоки оселедця містять пристойну кількість білка, жирів, амінокислот, вітаміни групи В, вітаміни А, РР, Е, С, натрій, фосфор, залізо, магній, кальцій, йод. Не рекомендовано їсти молоки людям із гіпертонією, серцево-судинною недостатністю, гастритом, захворюваннями нирок і печінки.

Риб’ячі молоки містять у собі найцінніші білки, жири, амінокислоти, які потрібні людині насамперед для профілактики багатьох захворювань. Багаті вітамінами: В1, В2, В12, С, А, Е, РР і мікроелементами: магнієм, фосфором, калієм, залізом, натрієм. Вживання молок є профілактикою серцево-судинних захворювань.

Молоко́ – поживна рідина, що виробляється молочними залозами самок ссавців під час лактації. Природне призначення молока – вигодовування потомства (зокрема й у людини), яке ще не здатне перетравлювати іншу їжу.

Related Post

Чим приваблива Карелія?Чим приваблива Карелія?

Національні та гірські парки, Ладозькі шхери, водоспади, вулкан Гірвас, архітектурні комплекси, музеї в Петрозаводську – словом, Карелія сповнена чудес. Тут є що подивитися, куди сходити, як розважитися. Тому туристам не

Скільки яблук залишати на гілці: оптимальна кількістьСкільки яблук залишати на гілці: оптимальна кількість

Питання про те, скільки яблук слід залишити на гілці, є одним із ключових при збиранні врожаю. Ця проблема хвилює як досвідчених садівників, так і новачків, які прагнуть отримати максимальний урожай.