Моло́ки, моло́ка – чоловічі насіннєві залози, а також сперма в риб. Зрілі молоки мають молочно-білий колір, звідки й походить їхня назва. У риб із внутрішнім осіменінням сперматозоїди об’єднані в агрегати – сперматофори та спермоцейгми.
Молоки оселедця містять пристойну кількість білка, жирів, амінокислот, вітаміни групи В, вітаміни А, РР, Е, С, натрій, фосфор, залізо, магній, кальцій, йод. Не рекомендовано їсти молоки людям із гіпертонією, серцево-судинною недостатністю, гастритом, захворюваннями нирок і печінки.
Риб’ячі молоки містять у собі найцінніші білки, жири, амінокислоти, які потрібні людині насамперед для профілактики багатьох захворювань. Багаті вітамінами: В1, В2, В12, С, А, Е, РР і мікроелементами: магнієм, фосфором, калієм, залізом, натрієм. Вживання молок є профілактикою серцево-судинних захворювань.
Молоко́ – поживна рідина, що виробляється молочними залозами самок ссавців під час лактації. Природне призначення молока – вигодовування потомства (зокрема й у людини), яке ще не здатне перетравлювати іншу їжу.