Що таке полба і як її готувати?

Полба, вона ж пшениця двозернянка, вона ж еммер (Triticum dicoccum) – особливий вид пшениці: зерно полби вкрите кількома шарами плівки. Це родичка твердої пшениці (тієї, з якої роблять хороші спагеті): і в полби, і в твердої пшениці – 28 хромосом.

Чи є шкода полби для здоров’я? Від вживання полби багато користі, але є і шкода для організму для людей з індивідуальною алергією на який-небудь компонент, а також із целіакією або непереносимістю глютену.

Адже полба не тільки корисна, а й неймовірно смачна! У полбі містяться: – Вітаміни (В1; В2; В6; В9; РР; Е; К); – Мінерали (фосфор, калій, кальцій, магній, натрій, хром, кремній, залізо, цинк, мідь, селен);

Related Post

Скільки країн у світі за класифікацією оон?Скільки країн у світі за класифікацією оон?

Геосхема Організації Об'єднаних Націй – це система, яка ділить 249 країн та територій світу на 6 регіональних та 22 субрегіональних групи. Віктора Вольського) називається 11 цивілізаційних макрорегіонів: Західна Європа, Центральна

Скільки сортів у гортензії?Скільки сортів у гортензії?

В даний час налічується більше сотні окультурених сортів цієї рослини. Серед них є кілька видів, які добре переносять заморозки: гортензія деревоподібна, черешкова, хуртовина, крупнолистна. Останню найчастіше вирощують у закритих приміщеннях,