Полба, вона ж пшениця двозернянка, вона ж еммер (Triticum dicoccum) – особливий вид пшениці: зерно полби вкрите кількома шарами плівки. Це родичка твердої пшениці (тієї, з якої роблять хороші спагеті): і в полби, і в твердої пшениці – 28 хромосом.
Чи є шкода полби для здоров’я? Від вживання полби багато користі, але є і шкода для організму для людей з індивідуальною алергією на який-небудь компонент, а також із целіакією або непереносимістю глютену.
Адже полба не тільки корисна, а й неймовірно смачна! У полбі містяться: – Вітаміни (В1; В2; В6; В9; РР; Е; К); – Мінерали (фосфор, калій, кальцій, магній, натрій, хром, кремній, залізо, цинк, мідь, селен);