Пшеничний крохмаль – сипуча речовина з перероблених пшеничних зерен. Одна з важливих властивостей крохмального порошку – здатність при нагріванні з водою утворювати густу клейку масу.
Пшеничний крохмаль забезпечує з’єднання кульок і гранул при виробництві такого харчування. – для приготування різних сиропів, пива, безалкогольних напоїв, загущення продуктів – киселів, соусів, усіляких заправок. – у целюлозно-паперовій промисловості – у вигляді наповнювача, у виготовленні гофр картону.
Пшеничний крохмаль містить круглі (20-35 мкм) і дрібні (2-10 мкм) зерна та відрізняється незначним вмістом середніх за розміром зерен. Пшеничний крохмаль утворює клейстери низької в’язкості та більш прозорі порівняно з клейстерами кукурудзяного крохмалю.
Відмінність крохмалю від глютену: крохмаль – це цукор зерна, зі свого боку глютен – це білок зерна. Якщо в описі продукту вказано пшеничний крохмаль, цей продукт НЕ МОЖНА використовувати в безглютеновій дієті.