Що вибрати: білок чи жовток?

Коли ми готуємо яйця, часто зустрічаємося з вибором: чи є нам білок чи жовток? Обидва ці компоненти мають свої переваги і можуть принести користь нашому організму. У цій статті ми розглянемо, чим відрізняються білки та жовтки і який з них краще включати до свого раціону для досягнення оптимальної користі для здоров'я.

Білок – це один із основних харчових компонентів, необхідних нашому організму для підтримки життєдіяльності та зростання клітин. Білки містять амінокислоти, які є "цеглинками" для створення нових клітин. Білки також беруть участь у багатьох біохімічних процесах організму, таких як утворення гормонів, ферментів та антитіл.

Жовток – це насичене джерело жирів та холестерину, яке є важливим для правильного функціонування нашого організму. Жовток містить вітаміни A, D, E та K, а також важливі мінерали, такі як залізо та цинк. Присутність жовтка в їжі також додає більш насиченого смаку і більш щільної текстури.

БілокЖовток
ПоходженняМіститься у білку яйцяМіститься у жовтку яйця
ВітаміниМістить вітаміни В1, В2, В6, В12, DМістить вітаміни D, E, К, В6
МінералиМістить калій, магній, фосфор, залізоМістить кальцій, фосфор, цинк, залізо
ЖириМістить менше жирівМістить більше жирів
ХолестеринМістить менше холестеринуМістить більше холестерину
АмінокислотиМістить усі необхідні амінокислотиМістить усі необхідні амінокислоти
КалорійністьМенше калорійБільше калорій
Користь для організмуДопомагає відновленню м'язів, росту волосся та нігтівКорисний для здоров'я очей, печінки та серця

Ви здивуєтеся, але у жовтку міститься більше білка, ніж у білку – Він складається з нього на 16%. У ньому значно більше жирів, але й набагато більше вітамінів. 52% жовтка — вода, тому він трохи калорійніший за білок: на 100 грамів припадає 55 калорій. Ще 28% – жири, серед яких – корисні фосфоліпіди.29 Бер. 2023 нар.

Що краще з'їсти білок чи жовток?

У яєчному жовтку більше протеїнів ніж у білку. Це потужне джерело вітамінів та мінералів. Багатий на залізо, калій і магній, яєчний жовток необхідний для здоров'я головного мозку. Яєчний жовток також захищає здоров'я серця, знижує ризик інсульту, корисний для кісток, головного мозку, печінки, серця та нервової системи.

Чому не рекомендують їсти жовток?

У них багато насичених жирів. До 2 г на один жовток — досить велика кількість. Насичені жири дійсно можуть призвести до захворювань серцево-судинної системи та збільшення ваги.. Тому ВООЗ рекомендує не зловживати ними.

Чому потрібно їсти білок без жовтка?

Якщо говорити про жовток, то бажання відмовитись від нього багато в чому пов'язане з тим, що він тривалий час вважався причиною підвищеного холестерину. Прагнення вживати тільки білок пояснюється тим, що віддають перевагу спортсменам, які нарощують м'язову масу.. Кеш

Чи можна їсти білок без жовтка?

Більшість дієт рекомендує включити до раціону саме яєчний білок, виключаючи з нього жовток. Можливо, тому, багато хто з нас помилково припускають, що білок корисніший. Яєчний білок дійсно менш калорійний, ніж жовток, оскільки більш ніж 80% складається з води. Але вітамінів у його складі також значно менше. Кеш

Related Post

Яке зчеплення встановлюють на Chevrolet Нива на виробництвіЯке зчеплення встановлюють на Chevrolet Нива на виробництві

Chevrolet Niva – це позашляховик, який спочатку виготовляється з високоякісним зчепленням, що забезпечує безпеку та надійність водіння на будь-яких дорогах та в різних погодних умовах. На заводі Chevrolet використовується передньопривідне

Як можна розірвати контракт за згодою сторінЯк можна розірвати контракт за згодою сторін

Розірвати контракт за згодою сторін можливо у будь-який день виконання контракту. Контракт вважатиметься розірваним у день, коли уклали угоду, якщо окремо не було інших умов (ч. 8 ст. 95 44-ФЗ,

Як підняти тиск котла в домашніх умовах швидкоЯк підняти тиск котла в домашніх умовах швидко

Як підвищити тиск води в казані? 1:41Рекомендований кліп · 59 сек.як підняти тиск у газовому котлі – YouTubeПочаток рекомендованого кліпуКінець рекомендованого кліпу Що робити, якщо низький тиск у котлі? Якщо