За кімнатної температури в кефірі різко прискорюються процеси окислення і бродіння. Такий кефір починає стрімко “старіти”, тому продукт при кімнатній температурі може зберігатися не більше 4-6 годин.24 Oct 2022
Дехто вважає, що кефір не псується, насправді це не так. Згідно з ДСТУ, термін зберігання кефіру – 7 діб. Після закінчення семи днів кефір пити можна, але біфідобактерії в ньому вже гинуть. Якщо ж кефір “розклався” на густі пластівці та сироватку, то такий кефір почав псуватися.
Насамперед пити кефір на ніч не рекомендують людям із хронічними порушеннями травлення. Бо надвечір ферментативні здібності організму знижуються, а з відхиленнями щодо ШКТ перетравлення перетвориться на випробування з надмірними навантаженнями.
Насамперед обмовимося – пити кефір із вичерпаним терміном придатності не варто. І неважливо, ви самі забули його випити або виявили, що купили неякісний товар. Користь кефіру безпосередньо залежить від того, наскільки він свіжий, оскільки головне в ньому – корисні бактерії.