Дослідження, проведене Університетом Копенгагена, показало, що після закінчення курсу лікування антибіотиками на відновлення бактеріального складу природним чином потрібно близько шести місяців.
Насамперед від прийому антибіотиків страждає печінка. Саме в її структурах біотрансформуються препарати і знешкоджуються їхні метаболіти. Тривала антибіотикотерапія може призвести до токсичного гепатиту і печінкового холестазу, негативно вплинути на роботу жовчних проток.
Під час і після лікування антибіотиками потрібно застосовувати пробіотики та натуральні пребіотики або спеціалізовані препарати з харчовими субстратами для бактерій…. Найкращі пребіотики під час прийому антибіотиків
- Злакові;
- Овочі та фрукти;
- Зелень;
- Боби;
- Квашена капуста;
- Цикорій;
- Топінамбур і багато інших продуктів.
Feb 23, 2022