У складі справжнього йогурту має бути якомога менше інгредієнтів. В ідеалі їх має бути лише два: незбиране або нормалізоване молоко і бактерії. Якщо читання складу займає у вас більше хвилини, сміливо повертайте такий продукт назад на полицю: що довший склад, то менше користі.
У йогурті пробіотики містяться в надлишку – це одна з основних причин популярності продукту. Крім пробіотиків, йогурт містить безліч вітамінів і мікроелементів: це калій, фосфор, рибофлавін, йод, цинк, вітамін B5 і B12.
Цей продукт насичений бактеріями, завдяки чому знижується ризик різних захворювань, зокрема й онкологічних. Ба більше, йогурт – це один із лідерів серед харчових продуктів за вмістом кальцію. Щодня з’їдаючи порцію йогурту, можна значно зміцнити імунітет.