– макадамія з Австралії пахне ваніллю: під час обробки додають стручок ванілі, і горішки вбирають пряний запах; – у гавайських плодів відзначають шоколадний присмак.Jan 10, 2020
Макадамія – це круглий горіх діаметром приблизно 2 см, що має щільну шкаралупу і шоколадно-ванільний запах. Спочатку рослина росла в Австралії, а нині макадамія вирощується в багатьох тропічних країнах. Шкаралупа горіха настільки міцна, що відкрити її можна лише спеціальним ключем.
Продукт протипоказаний у разі важких захворювань печінки, шлунка, підшлункової або кишківника. Не варто їсти макадамію при порушеному ліпідному обміні. Також слід почекати з її вживанням у разі харчового розладу. Макадамію не рекомендується давати дітям до трьох років.
Макадамія – джерело цінних поживних речовин. Цей горіх допомагає в разі мігрені, знімає втому, живить і зволожує шкіру, виліковує опіки та виводить холестерин з організму. Горіх макадамія є джерелом кальцію та інших мінеральних речовин. У ньому мало вуглеводів, але відносно багато жирів.