На цьому пристрій мангалу для копчення не закінчується. Потрібно розвести в ньому вогонь і поставити на нього коптильню. Рибу потрібно помістити в коптильню на 45 хвилин, накрити. Після появи темного золотистого відтінку риба готова.
копчення складає в середньому від 10-15 хвилин до 1 години. Коли копчення закінчиться, відкрийте кришку, щоб волога, що залишилася, випарувалася, а риба трохи підсушилася.
Радимо орієнтуватися на колір диму та зовнішній вигляд риби. Якщо дим став білим, а тушки набули золотисто-коричневого кольору, можна говорити про готовності блюда.
Копчення холодним димом (25-30 град. С) триває 3-4 дні залежно від вологості повітря та величини риби. Дрібна риба в 300-500 грамів буває готова до кінця другої доби, найбільшу доводиться коптити до б днів.