сало – 300-360 хв. свинина – 210-300 хв.
Сало – продукт дієтичний, тому ідеально підходить для пізнього перекушування. У ньому відсутні вуглеводи, які можуть спричинити надмірну вагу, зазначають фахівці. Крім того, в салі міститься багато хорошого холестерину, який благотворно впливає на пружність кровоносних судин та стан суглобів.
Закуска багата на ретинолом, вітаміни А, D, Е групи, каротином та іншими речовинами. У його складі також є корисні мікро- і макроелементи, наприклад, залізо, кальцій, натрій і цинк. Сало є дуже калорійним продуктом. У солоному вигляді на сто грамів припадає від 800 до 820 ккал.
Сало здатне стимулювати вироблення жовчі, що позитивно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту. Крім профілактики хвороб травної системи, свинячий жир у помірних кількостях запобігає онкозахворюванням, ГРВІ та проблемам із серцем.