Варити до готовності м'яса. Для молочної козлятини знадобиться ще 15-30 хвилин, а стару козу доведеться варити ще 1-1,5 години. Соліть м'ясо в кінці варіння. М'ясо готове до роботи.
Добре «забирає» неприємний запах розмарин та лавровий перець. Для смаження м'ясо слід маринувати в оцті та прянощах. Замаринована козлятина забирається на добу в холодильник. Після такої підготовки м'якоть виходить дуже ніжною та соковитою, без запаху.
Вживання козлятини не заборонено жодними релігійними нормами, її можуть є мусульмани, юдеї.
Дієтологи завжди рекомендують козлятину літнім людям, які страждають на атеросклероз, хвороби серця і тих, у кого ослаблений імунітет. Споконвіку м'ясо кіз вважалося «природною аптечкою». Варто зазначити, що козлятина містить невеликий процентний вміст жиру, порівняно зі свининою та бараниною.