Як не отруїтися грибами
- Перед приготуванням гриби слід проварити; вони повинні прокипіти не менше півгодини, а то й більше. …
- Напівїстівні гриби (піддубники, рядовки, зелені, зморшки) важчі в перетравленні, тому, щоб вони нормально засвоїлися організмом, їх потрібно досить довго та інтенсивно відварювати.
лисички та подосиновики варяться 20 хвилин. маслюки і моховики – 25-35 хвилин.
- грузді – їх потрібно замочувати в підсоленій воді на 1-2 години, а вони варяться близько 20 хвилин.
- білі гриби – воду після закипання обов'язково злийте, залийте нову та варіть близько 30-50 хвилин.
- опеньки – їх потрібно варити близько 40-60 хвилин.
15 Sept 2021
Після закипання води свіжі гриби потрібно готувати:
- для супу – 40 хвилин (хоча зазвичай до нього додають смажені);
- перед маринуванням – 20-25 хвилин;
- перед смаженням — 15–20 хвилин (іноді смажать відразу сирі підберезники, особливо якщо вони молоді та дрібні);
- перед заморожуванням – 20-25 хвилин (часто заморожують обсмажені гриби).
24 Jul 2020