Ставимо каструлю з водою на вогонь і доводимо до кипіння. Викладаємо капусту в киплячу воду, накриваємо кришкою і готуємо приблизно 10-20 хвилин.24 Jun 2022
У киплячий бульйон покласти свіжу капусту та картопля. Готуйте близько 10 хвилин. Потім додайте тушковані овочі і перемішайте ополоником. Варіть 15 хвилин|мінути| на слабкому вогні.
Робиться так: спочатку варимо кермо і разом з нею капусту, тому що кисла капуста вариться набагато довше свіжою. Потім, як кермо звариться, її треба витягнути і готувати суп уже без неї — знову картоплю класти, цибулю, моркву. Час приготування залежить від того, як – крупно або дрібно – порізані овочі.
Білокочанна капуста: як виглядає королева овочів. капуста має щільне і пружне листя, воно завжди приємно пахне, на ньому немає плям, тріщин і темних точок, які з'являються при ураженні грибком. Якщо у основи качана занадто товсте листя, значить, капуста перенасичена нітратами.