За умови збереження цілісності батонів ковбаса варена зберігається в холодильнику 1-3 тижні, сирокопчена – 4 місяці, напівкопчена – 10 діб, варено-копчена – 15 діб. При кімнатній температурі термін зберігання скорочується кілька разів. Вживання продуктів харчування, у яких закінчився термін придатності, заборонено. 26 березня 2018
Тривалість зберігання м'ясних продуктів залежить насамперед від способу виготовлення виробів. Так, варені ковбаси вищого ґатунку, варений окіст, буженина, кусковий рулет (не нарізаний) можуть перебувати в холодильнику 72 години, варені ковбаси 1, 2 та 3-го сортів – 48 годин.
12 годин А скільки ж можна зберігати відкриті продукти в холодильнику? Сир, ковбаси, сосиски, риба, курка та їм подібні продукти відносяться до швидкопсувних і після розтину упаковки повинні бути з'їдені протягом 12 годин. Причому за умови, що цей час їжа проведе саме у холодильнику, а не на плиті чи столі.
Найкраще тримати улюблений продукт у герметичному пластиковому контейнері. Якщо такого будинку немає, підійде харчовий папір чи крафтові пакети. У разі коли потрібно сильно збільшити термін зберігання вареною ковбаси після розтинуможна змастити палицю маслом або лимонним соком.