Змішати цукор і сіль у мисці та рівномірно натерти рибу з обох боків. З'єднати дві половинки, обернути поліетиленовою плівкою та відправити у холодильник. Через 24 години горбуша готова до вживання.
Обваляйте шматки риби в суміші солі та цукру і щільно покладіть у банку. Притисніть вантажем і залиште при кімнатній температурі на 5 годин. Потім повністю залийте горбушу олією.
Копчену та солону горбушу необхідно вжити протягом 6 місяців, якщо вони зберігалися в морозильній камері та 2-3 доби, якщо на полиці, холодильного пристрою. Червону рибу в копченому та солоному вигляді не можна зберігати разом також не варто їх відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах.
Як приготувати солону горбушу в олії з цибулею Розчинити у воді сіль, цукор, покласти в філе розсіл горбуші, спеції та засолити. Як спеції зручно використовувати лавровий лист і перець горошком, так як вони ідеально поєднуються з рибою. Залишити горбушу в розсолі на 2-3 години.