Великий шматок варіть 2 години або довше. Невеликі приготуються за 1-1,5 години. Слідкуйте, щоб вода не википала, і підливайте її за потреби. Готову яловичину залиште на 20-30 хвилин у бульйоні, перед тим як діставати.
Відповідно, чим довше варите, тим жорсткішим і сухішим стає продукт. Плюс до всього руйнуються вітаміни та поживні речовини, що містяться в м’ясі. А якщо до того ж ви варили м’ясо на кістках (що не рекомендується), приготуйтеся отримати неабияку порцію холестерину.
Це залежить від способу приготування і розміру шматків. Так, у каструлі невеликі шматки зваряться за 30 хвилин, середні, вагою близько кілограма-півтора, – за годину-півтори, а великі, зокрема на кістці, – за 2 години.