Скільки градусів має бути Цукрова брага?

Фортеця, Спиртуозність – кількість спирту в рідині. Нормальним показником для браги вважається 12%. Деякі види дріжджів можуть підвищити цей показник максимум до 14-16%. Щільність, цукристість – кількість цукру в рідині.

Щоб визначити готовність брагидостатньо піднести до поверхні запалений сірник. Якщо вона горітиме, значить, бродіння припинилося і можна приступати до перегонки. Згасання сірника свідчить про те, що бродіння ще продовжується.

Фортеця браги:

  1. 0° Необхідно долити води:
  2. 0 літрів води Увага! Враховуйте толерантність (концентрацію спирту в бразі, коли дріжджі гинуть) свого штаму дріжджів! Більшість штамів цей показник вбирається у 16%. Формула для обчислення: R1 = A×64/B. R2 = B-A×0.615. A – вага цукру;

Related Post

Що краще від тиску метопролол або еналаприлЩо краще від тиску метопролол або еналаприл

Чому не можна пити еналаприл від тиску? Препарат гальмує утворення АПФ і, отже, ангіотензину ІІ та альдостерону.тому тиск не підвищується. Як метопролол впливає тиск? Уповільнює синусовий ритм і пригнічує підвищену

Скільки можна зберігати суміш Нан кисломолочний у готовому вигляді?Скільки можна зберігати суміш Нан кисломолочний у готовому вигляді?

У холодильнику при температурі до +4°С готова суміш може зберігатися протягом 30 годин. До 3-4 годин розведену суміш теоретично можна зберігати та в холодильнику. Більш точно цей термін можна дізнатися