Фортеця готового напою 40-50 градусів. На думку виробників, головний його плюс – сировина. Воно доступне для виготовлення цілий рік, а не лише після збирання врожаю. Друга перевага, вже з точки зору споживачів, полягає в тому, що узо можна пити одразу.
Узо є національним напоєм Греції. І це цілком заслужено. Якщо Ви ще ніколи не пробували його, то пояснюємо, що це аперитив з ароматом анісу і фенхелю, який виробляється виключно в Греції.
Оптимальна температура подачі узо – 18-23°C. Анісову горілку наливають у чарки об'ємом 50-100 мл і п'ють маленькими ковтками, уловлюючи відтінки смаку. Напій збуджує апетит, тому є чудовим аперитивом.
від 38 до 50 Базові інгредієнти анісової горілки – спирт (дистилят), вода, аніс зірчастий або звичайний. Як спиртову складову використовують зерновий спирт, фруктовий або виноградний дистилят. Фортеця настойки може коливатися від 38 до 50 градусів. Інші компоненти бувають різні, залежно від рецепту.