У США для виробництва віскі використовують чотири типи злаків: кукурудзу, жито, пшеницю та ячмінь. "Прямий" віскі повинен бути дистильований при фортеці не більше 160 Proof (80% алкоголю), витриманий у нових обпалених дубових бочках не менше 2 років і розлитий у пляшки при міцності не нижче 80 Proof (40% алкоголю).
Для виробництва бурбона береться щонайменше 51% кукурудзи, решту відсотка сировини становлять інші зернові. Сусло зброджується і старіє в обпалених зсередини бочках з американського дуба протягом як мінімум 2 років (зазвичай 4 роки). Виходить напій міцністю 60-80 °, який зазвичай розбавляється водою до 40 °.
У Шотландії для виробництва віскі переважно використовується складений ячмінь, а США — кукурудза. З урахуванням, що вміст цукру в кукурудзі вищий, ніж у ячменю, бурбон зазвичай солодший за смаком, ніж односолодовий скотч.
Віскі – це міцний напій, що виготовляється з різних зернових культур за допомогою дистиляції. Бурбон – Це сорт віскідля виробництва якого використовується кукурудза. Відмінність віскі від бурбона полягає саме у використовуваній сировині. За законом США бурбон має складатися із кукурудзи як мінімум на 51%.