У середньому у 1 яйці вагою близько 50 г міститься 6 г протеїну; при цьому вміст білка в яйці залежить від його розміру. У найменших яйцях може бути всього 4,8 г білка, у великих (категорія В, вища) – до 7,9 г білка. Якщо потрібно бути точним, яйце містить 125 мг білка на 1 г ваги.Jul 12, 2021
Харчова цінність та хімічний склад "Яйце С1 варене 1шт (60г)".
Нутрієнт | Кількість | 100% норми |
---|---|---|
Калорійність | 95.4 кКал | 1765 р |
Білки | 7.8 г | 974 г |
Жири | 7.2 г | 778 г |
Вуглеводи | 0.42 г | 52143 г |
Харчова цінність та хімічний склад "Яєчний білок C1".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Калорійність | 45 кКал | 2.7% |
Білки | 11 г | 14.5% |
64,9 г Курячі яйця категорії З 1 це яйця вагою від 55 до 64,9 г. Середній розмір яєць цієї категорії дуже зручний для приготування будь-яких страв – від яєчні до випічки.