Калорійність спаржі складає 20 ккал на 100 г продукту.
Соєва спаржа – популярний продукт східноазіатської кухні, який широко застосовується для приготування салатів і гарнірів. У Японії її використовують і як самостійне блюдо, легке перекушування в обідню перерву. Що складається на 45% з білка, спаржа швидко вгамовує голод і сприяє збереженню стрункої фігури.
Скільки можна з'їсти спаржі на день? Дієтологи рекомендують вживати продукт двічі-тричі на тиждень, при цьому оптимальна порція – це 4-5 пагонів.
Спаржа містить багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітаміни С, Е, А, цинк, калій, фосфор, кальцій та інші. Спаржа легко засвоюється організмом і містить зовсім небагато калорій (20 калорій у 100 г продукту), тому чудово підходить для тих, хто на дієті.