Мариновані патисони зберігають безліч корисних для організму людини речовин. Це вітаміни групи В, РР, Е, С, такі мінерали як кальцій, залізо, натрій, калій, фосфор. З обережністю консервовані патисони варто вживати гіпертоніки.
Харчова цінність та хімічний склад "Патіссон".
Нутрієнт | Кількість | 100% норми |
---|---|---|
Калорійність | 19 кКал | 8863 г |
Білки | 0.6 г | 12667 р |
Жири | 0.1 г | 56000 г |
Вуглеводи | 4.1 г | 5341 г |
Вони нормалізують обмін речовин, запобігають захворюванням серцево-судинної системи, нирок і печінки. Сік патисонів виводить із організму надлишок солей, покращує роботу кишечника та заспокоює нервову систему. Плоди патисону багаті крохмалем, цукром, білками та пектиновими речовинами.