У яловиче серце містяться різні вітаміни (Е, А. К, РР) та мікроелементи. Наприклад, у серце у 6 разів більше вітамінів групи В, ніж у яловичині, а заліза – більше у півтора рази. Крім того, в ньому міститься чимало магнію, що покращує діяльність серцевого м'яза.
Наприклад, в телячому серці високий рівень вітамінів С, В1, В2, В6, РР, заліза, калію, фосфору, магнію, міді. Страви з телячого серця особливо корисні при анемії, а також рекомендуються ослабленим людям, які перенесли інфекційні хвороби, травми та опіки.
Багато корисних властивостей серця пояснюються високим вмістом вітамінів. Тут присутні: вітаміни C, E, PP та вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6, В9, В12)… Усі вони можуть стати в нагоді – для вашого імунітету та обміну речовин, стабільної нервової системи, здорової шкіри, судин тощо. буд.