Прийнято вважати, що порції із 3-4 штук – цілком достатньо. Однак у Грузії у деяких хінкальних просто відмовляться готувати менше 20 штук! У нашому кафе в Рибальському ми пропонуємо класичну порцію із п'яти штук.
Хінкалі їдять тільки руками, хоча зараз багато хто притримує вилкою або чіпляє за хвіст. Головне – не проколювати виделкою, інакше весь бульйон витікає. Тому спочатку надкушуйте хінкалі, обережно випивайте бульйон, а потім обережно доїдайте.
Хінкалі варять у середньому 10-15 хвилин: цього часу вистачає, щоб самі хінкалі приготувалися, але недостатньо, щоб зварився товстий хвостикде сходяться всі складки. Тому грузини завжди залишають їх на тарілці і хвостиками вважають, хто скільки хінкалі з'їв і хто тут найбільший молодець.
Як не крути, хінкалі завжди їдять руками, причому не має значення, сімейна це вечеря або перше побачення. Просто так заведено — золоте правило. Інакше, на жаль, ніяк. У Грузії, за словами шеф-кухаря, є хінкалі за допомогою ножа та вилки – поганий тон.