Ви досягнете гармонійного смаку, якщо візьмете 250 г білого хліба на 1 кг м'яса. Найкращий варіант – шматок підсохлого батона, замоченого в молоці чи воді. Видаліть з набряклого хліба скоринку, розімніть і змішайте з фаршем. Іноді хліб замінюють тертими овочами (картопля, цвітна капуста, гарбуз тощо).
При приготуванні котлет багато господинь намагаються брати не більше 500 грамів фаршу. Цей обсяг вважається досить оптимальним. Досвідчені кулінари рекомендують брати для м'ясного тіста близько 200 г хліба, який слід попередньо замочити у воді чи молоці.
Рекомендована кількість хліба Кулінари давно дійшли висновку про правильне співвідношення фаршу та хліба в майбутніх котлетах. За словами досвідчених господинь, на 1 кілограм м'ясного компонента має припадати 250 грамів хлібного.