ХАРЧУВАННЯ – ТАБЛИЦЯ ХЛІБНИХ ОДИНИЦЬ
НАЗВА ПРОДУКТУ | КІЛЬКІСТЬ НА 1 ХЕ | ОБ’ЄМ, ВАГА НА 1 ХЕ |
---|---|---|
Черешня | 10 штук (або 1 ст.) | 100г |
Чорниця | 7 ст. л. (або 1 ст.) | 140 г |
Шипшина (плоди) | 3 ст. л. з гіркою | 60 г ' |
Яблуко будь-якого кольору | середнє 1 штука | 90 г |
2 ХО (на 100гр.)
Таблиця хлібних одиниць
ПРОДУКТ | = 1ХЕ | |
---|---|---|
Хліб житній | 1 шматок | 60 |
Хліб із борошна грубого помелу, з висівками | 1 шматок | 65 |
Хліб білий, булки будь-які (крім здобних) | 1 шматок | 65 |
Хліб діабетичний | 2 шматки | 65 |