Дочекайтеся, поки кипіння, що перервалося, відновиться, і засікіть 1,5-2,5 хвилини. Варіть кальмарів під час бурхливого кипіння, не накриваючи кришкою. Після закінчення зазначеного часу каструлю потрібно зняти з вогню та закрити кришкою. Дайте кальмарам охолонути протягом 10–15 хвилин.13 May 2017
Дивно, але кальмари дуже ніжні та зовсім не гумові! Тим не менш, у готовому салаті жодної різниці між такими кальмарами ні. В загальному, якщо ви не встежили і переварили своїх кальмарів, то вже варіть їх 40 хвилин: вони знову стануть м'якими та ніжними!
Час варіння кальмарів до готовності становить від 1,5 до 2,5-3 хвилини, залежно від способу їх приготування. Перший варіант варіння кальмарів – Заливаємо холодну воду в каструлю, кладемо в неї очищені кальмари та ставимо на вогонь середньої потужності. У нагріту воду можна додати|добавляти| трохи солі (за бажанням).
А тепер ми розповімо, як правильно відварити заморожені кальмари без розморожування: потрібно просто опустити їх у киплячу воду на одну хвилину, вимкнути вогонь, а потім потримати у воді ще 3-4 хвилини.