Якщо яйця опускаємо в киплячу воду – варимо тільки 1 хвилину, вимикаємо вогонь та витримуємо 7 хвилин. Вкруту яйця зварити простіше, але тут є свої правила. Щоб зварити правильно, яйця кладемо в холодну воду і через 1 хвилину після закипання, зменшивши вогонь, варимо 7-8 хвилин.
Довести воду до кипіння, зменшити вогонь та варити при бульбашковому кипінні 7 хвилин – це ідеальний час для варіння круто. Для яєць у мішечок розкид ширший – від 5 до 6 хвилин. Досконалі яйця некруто готують 4 хвилини після закипання води. Вода не повинна сильно кипіти, щоб білок не став гумовим.
Свіжі курячі домашні яйця слід варити довше, ніж звичайно. Для отримання ефекту некруто – до 8 хвилин. Щоб зварити курячі яйця круто – зачекайте 13 хвилин, не менше.
Опускайте яйця не в холодну, а в киплячу воду або готуйте їх на пару. Через 30 секунд зменште вогонь до мінімуму та варіть яйця протягом 10-11 хвилин. Готові яйця помістіть у крижану воду щонайменше на 15 хвилин. Цілком охололі яйця чистіть під холодною проточний водою.