Загальний час приготування кави у френч-пресі 10 хвилин. Рекомендоване співвідношення кави до води – 1:15. Тобто на френч-прес об'ємом 500 мл вам знадобиться 33 г кави. Відразу перелийте напій в інший посуд, щоб перервати екстракцію.
Френч–прес – спеціальний компактний пристрій, який можна, можливо використовувати як для заварювання кава у домашніх умовах, так і чаю.
- Оптимальна температура для приготування кава во френч–пресі – 95°С. …
- Спочатку потрібно пролити френч–прес невеликою кількістю гарячої води, щоб прогріти до оптимальної температури. …
- Після цього розмішати кава пластиковою або дерев'яною лопаткою, накрити френч–прес кришкою і, не опускаючи поршень, залишити на 5 хвилин|мінути|.
Розкажемо про те, як користуватись френч-Пресом для заварювання чаю.
- Прогріваємо колбу заварника гарячою водою;
- Засипаємо в неї чайний лист: 2 ч. л. …
- Накриваємо кришкою, не опускаючи прес, і заварюємо 2-3 хвилини;
- Після закінчення часу плавно опускаємо плунжер, відокремлюючи чайний листок від рідини, і розливаємо по чашках.