Скільки коштувала ковбаса за радянських часів?

За часів застою сирокопчена ковбаса різних найменувань коштувала 4,8-5,5 рубля. За зарплати в 140-220 рублів купити її за держціною могли багато хто. Зате вона дочиста зникла з магазинів. “Московська” ковбаса весь радянський період залишалася стабільно високої якості.Apr 8, 2019

Варені ковбаси покупці ділили на два види – з жиром і без жиру. “Докторська” коштувала 2 рублі 30 копійок, “Любительська” – 2,90, “До сніданку” – 2,20, “Шинково-рублена” – 3,70 тощо.

“Їстівні” напівкопчені ковбаси, такі як “Полтавська”, “Талліннська” коштували 3,60 за палицю, а перепродували їх з-під поли за 8-10 рублів. Маржу, звісно, клали в кишеню. Сирокопчена ковбаса в СРСР належала до категорії “дефіциту”.

1 кг яловичини коштував 1,80 – 2 рублі. Це 1,7% зарплати.

Related Post

Чим можна замінити Егермейстер?Чим можна замінити Егермейстер?

Популярні лікери “Бехеровку” та “Єгермейстер” вважають конкурентами, оскільки обидва напої наполягли на травах і замислювалися як ліки.Чим “Бехеровка” відрізняється від “Єгермейстера” "Бехеровка" на сто років старше "Єгермейстера”. … Фортеця чеського