у напівсолодкому світлому вині цукру стільки ж, скільки й у червоному: 3-8 %, спирту 9-13%; солодкі відрізняються від десертних вин зменшеною на 8-10% кількістю цукру (максимально допустимий вміст – 20%).
Зміст цукру у тихих винах: Стандарти для напівсолодких та солодких тихих вин збігаються: 18-45 г/л та більше 45 г/л відповідно.
цукор – 50-200 грам на літр соку. 1. Збір та переробка врожаю. Щоб на винограді залишилися дикі дріжджі, потрібні для бродіння, ягоди слід збирати лише за сухої сонячної погоди.
ділять на сухі (концентрація цукру до 4 г/дм 3), напівсухі (4-18) г/Дм 3), напівсолодкі (18-45 г/дм 3) та солодкі (більше 45 г/ Дм 3). Зміст цукру у спеціальних Ст не регламентовано, але визначено зміст цукру у вихідній сировині (винограді).