Лимонний сік можна, можливо замінити яблучним оцтом, розбавленим у воді лимонної кислотою чи іншим соком. Лимонний сік широко використовується у кулінарії. Особливо часто він потрібен у приготуванні салатів, соусів, маринадів, а також випічки та десертів.
15 Якщо потрібно максимально точно відміряти кількість інгредієнтів, скористайтеся таблицею Лайфхакера. В одній столовій ложці — 15 мілілітрів, а в чайній – 5 мілілітрів.
Таблиця 1: Лимонний сік на лимон (залежно від розміру лимона)
Розмір лимона | Вага (унції) | Сік (Ст.л.) |
---|---|---|
Маленький лимон | 4 унцій | 2-3 столових ложок |
Середній лимон | 5 унцій | 4 їдалень ложки |
Великий лимон | 6 унцій | 5 їдалень ложки |