Нагадаємо, скільки молока в латті: 150 мл на кожні 50 мл еспресо. Також варто враховувати жирність. Для приготування кави латте у домашніх умовах підходить молоко до 3,2%. Занадто жирні інгредієнти зіпсують смак, формуватимуть щільну та маслянисту піну та порушать текстуру напою.
Для отримання порції латте обсягом 250 мл знадобиться 300 мл холодного пастеризованого молока, 7–10 г меленої кави та 25–35 мл води. Класичний рецепт можна урізноманітнити – наприклад, приготувати напій з додаванням різних топінгів та сиропів.
100 мл молока для мокачіно; 200 мл молока для капучіно; 300 мл молока для латте.
Скільки молока потрібно додати до капучино? На 1 частину еспресо вам знадобиться 2 частини молокаполовину якого необхідно збити в піну. Наприклад, на 100 мл еспресо потрібно взяти 200 мл молока. У процесі приготування капучино важливо правильно зварити еспресо.