Максимальні значення для кріплення вина досягають 20 градусів, але випускаються напої, міцність яких не перевищує 5 градусів. Золота середина – класичні сухі вина, Фортеця яких варіюється від 10 до 15%. Як у вині з'являється спирт? Dec 14, 2018
Вино – 5-20% про. Шампанське – 5-18% про. Портвейн – 17-22% про.
Червоне вино може мати різний градус природної міцності: від 0 до 17,5% залежно від стану винограду в основі: чим спекотніший клімат або чим пізніше збирався врожай, тим більший вміст цукру в соку і вище потенційний градус.
Вино менш концентровано, ніж інші спиртні напої, і зазвичай містить від 12 до 15% спирту. Однак деякі сорти вин можуть бути міцнішими, а кріплені сорти вин, такі як портвейн або херес, зазвичай мають міцність близько 20%.