У морозильній камері сир збережеться трохи довше. до трьох місяців. Але не слід забувати, що властивості сиру та його текстура при такому зберіганні вже не будуть колишніми.
Заморожувати сир можнаАле цілим шматком не варто. Наріжте сир слайсами, перекладіть пергаментом шматочки, помістіть у контейнер і відправте в морозилку. Або заморозьте тертий сир у пакеті із застібкою зиплок і використовуйте при необхідності.
Не можна заморожувати продукт, виготовлення якого відсутня етап ферментації. Коли він розморозиться, то стане схожим на сир. Тому не морозять сири домашнього приготування, з цвіллю, напівм'яких та м'яких видів. Зберігати сир у великих шматках у морозильнику можна, можливо трохи більше шести місяців.
Даремно багато хто вважає, що сир – це не той продукт, який можна, можливо заморожувати. Сир не тільки можна, можливо, Але й обов'язково треба заморозити! По-перше, це дуже зручно, коли будинки під рукою завжди є сир, а по-друге, при заморожування сир чудово зберігає свої смакові якості та зовсім не псується.