Замочувати лисички перед варінням немає необхідності, досить просто добре промити гриби проточною водою. Хоча деякі кулінари вважають за краще все-таки витримати лисички в холодній воді 1-1,5 год., вважаючи, що так вони виходять ніжнішими.Oct 27, 2016
Сушені лисички на півгодини замочіть у холодній воді. 2. Вимочені лисички відваріть. Час варіння – 20-30 хвилин.
Не можна смажити без варіння. У цьому випадку гриби точно гірчать. Залишать неприємний присмак також лисички, що виросли біля траси і поблизу хвойних рослин. Попередньо відварити краще і куплені заморожені гриби, так як ви точно не знаєте, де вони зібрані і чи правильно оброблені перед заморозкою.
Переберіть та очистіть гриби від лісового сміття та бруду. Перед заморожуванням потрібно відварити лисички. у підсоленій воді, скільки додавати солі – вирішувати вам. Все залежить від подальшого використання лисичок. Дрібні грибочки залиште цілими, великі наріжте.