Кисле молоко домашнього виготовлення слід зберігати в холодильнику у скляній, щільно закритій тарі не довше 5 діб, уникаючи потрапляння прямих сонячних променів.
10 днів Термін придатності кисломолочних продуктів без стабілізаторів та консервантів – не більше 10 днів. Термін придатності довгої молочки встановлюється виробниками виходячи з того, які стабілізатори, консерванти та загусники додані до складу.
Орієнтовні терміни зберігання домашнього свіжого молока досить короткі. Якщо ми говоримо про холодильну камеру з температурою 1-2 градуси, то молоко там збережеться протягом двох діб. За показниками 3-4 градуси – 36 годин, 4-6 градусів – максимум доба.
Пастеризоване молоко у відкритому пакеті зберігається у холодильнику не більше 5 діб. Це максимальний термін, коли поживна цінність і смакові властивості продукту залишаються незмінними. У житловому приміщенні. При кімнатній температурі молоко може зберігатися після розтину не більше 10 годин, потім поступово скисає.