Курка, індичка та інший птах може зберігатися в холодильнику всього 1–2 дні у сирому вигляді та 3–4 — у приготованому. Свинина, яловичина та інше сире червоне м'ясо проживе в холодильнику цілих 5 днів. А ось після приготування не рекомендується зберігати його понад 4 доби.
При покупці свіжого м'яса на вагу, не поміщайте його в поліетиленовий пакет, так як воно змінить колір і почне задихатися. Краще загорнути м'ясо в пекарський папір і помістити в холодильник. Головне пам'ятати, що приготувати м'ясо потрібно протягом трьох днів.
М'ясо потрібно досить щільно загорнути в папір і помістити в холодильник. У пергаменті м'ясо не задихнеться та збереже свіжість довше. Таке м'ясо може зберігатися в холодильнику до 3 днів. Термін зберігання можна продовжити, відокремивши м'ясо від кістки – без кісток зберігатися на день-два довше.
Як зрозуміти, що м'ясо зіпсувалося?
- Запах Найшвидший спосіб дізнатися, чи свіже ваше м'ясо – понюхати його. …
- Текстура Крім неприємного запаху, зіпсоване м'ясо може бути липким або слизьким на дотик. …
- Колір Гниле м'ясо також змінює колір.
24 Sept 2021