У міцному маринаді можна зберегти продукт близько двох місяців. Для отримання максимальної користі та смаку від сиру «Чанах» його потрібно споживати без розсолу протягом тижня. Крім того, при зберіганні в холодильнику потрібно вибирати оптимальну для продукту температуру.
Термін зберігання продукту багато в чому залежать від його сорту та умов. Наприклад, при вологості до 85-90% і температурі в межах +3/+7 градусів м'які сири після розтину упаковки можуть зробити близько трьох днів без втрати смакових якостей, у твердих продуктів такий термін більше і становить близько тижня.
Не рекомендується зберігати сир із пліснявою при кімнатній температурі понад чотири години, особливо після того, як упаковка була відкрита. Правильно упакований сир, Котрий зберігається у холодильнику, повинен залишатися їстівним протягом двох тижнів.
Розсільні сири (Бринза, фета, сулугуні) найкраще зберігати у спеціальній сироватці чи розсолі, помістивши їх у герметичний контейнер чи скляну банку. За таких умов розсільний сир може зберігатися близько двох тижнів.