Зверніть увагу, що врожайність столового винограду може досягати 20, 30 і навіть 50 тонн з гектара. Тим не менш, як було сказано вище, більшість сучасних сортів дозволяє отримувати такий урожай протягом перших 15-17 років.
При ширині міжрядь 3,5 м та відстані між кущами у ряді 1,2 м на 1 га припадає 2400 кущів. Нормальний виноградник на кілках має 10 000 кущів, а на шпалері – близько 7000 кущів на 1 га.
За словами Петра, якщо виноград винного ґатунку, то з одного куща в середньому можна зібрати 10 кілограм ягід. З гектара – 10 тонн. Винний виноград переробляють на виноматеріал вина з 1000 кущів виходить близько 8 тонн. “Винний матеріал можна продати або зробити вино самостійно.
У віці 3-х років кущ винограду, Залежно від сорту, може видати 10-20 кілограм ягід. У 7 років урожай може сягати 30-40 кілограм. У 10 років – 50-80 кілограмів ягоди.