Щоб зробити якісну журавлинну настойку, дуже важливо використовувати міцний дистилят. Його фортеця має досягати 50-60 градусів. При цьому самогон слід очистити в дефлегматорі від домішок та сивушних олій.
Журавлиназавдяки високому вмісту вітаміну С – відмінний профілактичний засіб, що зміцнює імунітет і підвищує захисні функції організму. Сироп, сік та морс із цієї ягоди з успіхом використовують для лікування простудних захворювань. Вони мають жарознижувальну, протизапальну і загальнозміцнюючу дію.
Приготування. Чисті ягоди та листя складіть у банку так, щоб заповнити її наполовину. Влийте спирт, перемішайте, щільно закрийте банку і наполягайте 2 місяці у темному місці. Потім процідіть настій, ягоди відіжміть в ємність і змішайте отриманий сік і настоянку з попередньо звареним із води та цукру сиропом.