Солодкі вина (сотерн, айсвайн): 6-8°C. Ігристі вина (кава, асті, просічки): 6-10°C. Шампанське: 10-14°C.18-Jul-2019
Не тільки аперитив Подавати напій рекомендується сильно охолодженим – при температурі 8–10°C.
Добре охолодіть пляшку Охолодженим, але не крижаним! Ідеальна температура для пляшки з шампанським становить приблизно 8-10 °C. Для цього помістіть пляшку з шампанським у цебро для льоду, наполовину наповнене водою та льодом, за 20–30 хвилин до подачі.
Щоб охолонути з 20 °C до 8 °C, вину потрібно 10–15 хвилин. Також можна поставити пляшку в холодильну камеру, але не більше ніж на 30-40 хвилин.