Приблизно 20% олії, яку ви наливаєте на сковороду, вбирається в сам продукт, частина олії пригоряє, частина випаровується і ще частина залишається на сковороді в незмінному вигляді.
Ідеальна пропорція співвідношення кількості продукту до фритюру, це 1:10 (наприклад, 0,5 кг продуктів Aviko слідує смажити у 5 літрах жиру).
При жарінні на олії важливо пам'ятати, що до калорійності м'яса слід додати 20% від калорійності олії. Якщо врахувати, що в 1 ст л рослинного олії 130 ккал, то енергетична цінність готової страви збільшиться на 26 ккал.
Якщо ви вже готували на оліїа для нової порції його залишилося мало, не доливайте нове. Краще поміняйте фритюр повністю. Щоб позбутися сильного характерного запаху (наприклад, рибного), просмажте в фритюрі кілька шматочків білого хліба при температурі 160 ° С, він вбере все зайве.